Gezonde voeding

Voedingsbeleid

Bij IKC De Schakel stimuleren we een gezonde leefstijl! Gezonde voeding is voor iedereen belangrijk, maar zeker voor kinderen in de groei. We vinden het belangrijk dat kinderen goed ontbeten hebben voordat ze naar het IKC komen. Snoep en frisdrank zijn niet toegestaan, uitgezonderd bij feesten en andere gelegenheden.

Bij de peuteropvang en de buitenschoolse opvang krijgen kinderen fruit en gezonde tussendoortjes. Op school vragen we ouders fruit en groente als tussendoortje mee te geven. Kinderen die aan een stuk fruit niet genoeg hebben, mogen daarnaast ook een boterham meenemen.

Schoolfruit

Op de basisschool krijgen alle kinderen vanuit het Schoolfruitprogramma drie keer per week fruit of groente op school. U kunt hierbij denken aan fruit als appel, banaan, sinaasappel, ananas en groenten als tomaat, paprika en komkommer. Via de Schakel app maken we bekend wanneer dit start en eindigt. Wilt u meer weten over het schoolfruit programma? Kijk op: euschoolfruit.nl.

Schoolmelk

Op de basisschool kunnen de kinderen elke schooldag halfvolle melk drinken. Indien u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken, kunt u zich hiervoor opgeven. De kosten zijn ongeveer € 0,35  per pakje. Voor meer informatie en aanmelden: www.schoolmelk.nl Na een schoolvakantie is er op maandag, dinsdag en woensdag geen schoolmelk. Het is de bedoeling dat kinderen dan zelf drinken meenemen.

Trakteren

Jarig zijn en trakteren is voor kinderen een feestelijke gebeurtenis. Wij zijn een groot voorstander van gezonde traktaties; er zijn allerlei traktaties die en lekker én gezond zijn. Kijk voor inspiratie op de website van het Voedingscentrum.