Ouderportaal

Ouderkamer

Ouderkamer

Ouders zijn belangrijk in het IKC. In de ouderkamer kunnen ouders elke woensdag- en donderdagochtend onder het genot van een kopje koffie of thee een praatje maken en ideeën en ervaringen uitwisselen. Ook worden er voorlichtings- en themaochtenden georganiseerd over onderwerpen als opvoeding, school, veiligheid, voeding en taalontwikkeling.

De activiteiten worden van te voren vermeld bij de ouderkamer. We vieren ook samen met ouders Sinterklaas, Kerstfeest, Pasen etc. in de ouderkamer. Heeft u jonge kinderen? Geen probleem, want die mogen gewoon mee.

Heeft u vragen over uw kind, de opvoeding en school? Loop gerust binnen. De ouderkamerconsulent staat voor u klaar.

Taalles
Iedere week is er voor ouders van IKC De Schakel Nederlandse Taalles! De taalles wordt elke donderdagmiddag gegeven in de ouderkamer. De Nederlandse les wordt gegeven door José Keijzer van Stichting Aanzet.

In de lessen wordt veel gepraat. Er wordt geoefend met goede zinnen maken en er worden gesprekjes met (bijvoorbeeld) de dokter of de leerkracht voorgedaan. Er is aandacht voor de grammatica van het Nederlands. Er wordt gewerkt uit het werkboek ’STAP 1’ en ook uit ‘Klare Taal’ met eenvoudige grammatica. U leert hoe u spelend, samen met uw kind de woordenschat van uzelf en van uw kind kunt vergroten. Er is ook informatie over de activiteiten op school en in de wijk.

Als u mee wilt doen, moet u wel een beetje Nederlands kunnen lezen en schrijven. U bent van harte welkom!